FAQ

Hieronder kunt u de antwoorden op de meest gestelde vragen vinden...

 

Q?

Cruise 4 Two

A.

In 2006 richtte Bart Ghillemyn Cruise 4 Two op. Een bedrijf dat zich professioneel bezig houdt met de verhuur van motorjachten. Wij zijn dus geen particulieren die een boot verhuren. Ieder arrangement is voor ons exclusief en wordt tot in de kleinste details verzorgd.

Q?

Wat gebeurt er als het regent of koud is?

A.

Het jacht is voorzien van verwarming en een volledige cabriokap. Dit laat ons toe om te varen onder alle omstandigheden. Enkel bij stormweer en mist varen we niet uit. Het weer kunnen we vooraf nooit inschatten maar ook bij minder mooi weer hebben we al heel mooie vaartochten gehad.

Q?

Zijn de vermelde prijzen netto?

A.

Ja, in tegenstelling tot andere charterbedrijven zijn onze prijzen inclusief kapitein, brandstof, havengelden en BTW. Enkel de maaltijden en dranken aan boord zijn niet inbegrepen, tenzij dit uitdrukkelijk vermeld is.

Q?

Hoe groot is het jacht?

A.

Wij charteren met een Absolute 39. Het jacht is 11m30 lang en 4m breed. Er zijn twee slaapkamers en twee badkamers aan boord zodat onze gasten die overnachten volledige privacy hebben. Verder is er een zithoek boven en beneden, een keukentje en twee ligbedden op het bovendek.

Q?

Mogen er kinderen mee aan boord?

A.

Jazeker, dit kan onder verantwoordelijkheid van de ouders of voogd. Uit veiligheidsoverwegingen dienen kinderen altijd een zwemvest te dragen.

Q?

Moeten we zelf kunnen varen?

A.

Neen. Het jacht wordt altijd verhuurd met schipper. Mensen in het bezit van een vaarbewijs mogen ook sturen maar de manoeuvres gebeuren altijd door ons.

Q?

Waar wordt er gevaren?

A.

Onze vaste ligplaats is aan de Snepkaai in Gent. Afhankelijk van de datum die u wenst te boeken geven wij door waar we op dat ogenblik liggen. Wenst u in een bepaalde streek te varen, dan geven wij u graag data door wanneer we die streek aandoen. Mits het betalen van de kosten leggen wij het jacht voor u klaar op de plaats en de datum die u wenst.

Q?

Kan er op zee gevaren worden?

A.

Om iedereen een aangename tocht te garanderen van jong tot oud specialiseren wij ons op de binnenwateren. Zo hoeft er niemand zakjes bij de hand te houden en kan iedereen volop genieten.

Q?

Hoeveel personen kunnen er meevaren?

A.

Het jacht biedt plaats aan maximum 12 passagiers.

Q?

Hoe snel varen we?

A.

Op de binnenwateren geldt een snelheidsbeperking afhankelijk van de waterloop die we bevaren. Gemiddeld ligt de snelheid op zo'n 10 km/u.

Q?

Is er mogelijkheid om snel te varen?

A.

Ja, wanneer er snelvaartzones op het traject liggen, mogen we in het weekend en tijdens de week (na 17u) snelvaren tot 60 km/u. Hiervoor betaalt u een meerprijs van 100 euro voor het extra brandstofverbruik. Het jacht is uitgerust met twee Volvo Penta motoren van elk 310pk.

Q?

Hoeveel personen kunnen er overnachten aan boord?

A.

Er kunnen maximum 4 personen overnachten aan boord.

Q?

Mag er een hondje mee aan boord?

A.

Neen. Binnenin is alles in tapijt en omwille van hygiënische redenen kunnen we geen huisdieren toelaten.

Q?

Mogen we zelf dranken meebrengen aan boord?

A.

Neen. Dranken kunnen aan boord verkregen worden. Wenst u toch uw eigen flessen mee te brengen, dan vragen wij een kurkrecht van 19 euro/fles van 0,75 liter. Klik hier voor onze volledige prijslijst.

Q?

Is er bediening aan boord wanneer we catering bestellen?

A.

De catering wordt volledig klaar en in speciale boxen aan boord gebracht. Voor de bediening vragen wij om een handje te helpen. Op die manier spaart u een extra personeelslid uit. De afwas hoeft u uiteraard niet te doen. Mits het betalen van een meerprijs kan er wel een ober voorzien worden.

Q?

Kan er het hele jaar door gevaren worden?

A.

Neen, in november gaat het jacht uit het water voor de winterberging en het jaarlijkse onderhoud. Eind maart start het nieuwe vaarseizoen.

Q?

Is er gevaar om zeeziek te worden?

A.

Neen, op de binnenwateren hebben we sinds onze eerste vaart in 2006 nog niemand gehad die ziek werd. Aangezien er geen golven zijn is het heel stabiel varen. Het jacht weegt geladen meer dan 8 ton wat voor voldoende stabiliteit zorgt.

Q?

Vraagt u een voorschot bij reservatie?

A.

Ja, wij bevestigen uw reservatie aan de hand van een gedetailleerd contract. Daarin staat alle nuttige informatie en het GPS-adres waar u verwacht wordt. Dit contract wordt altijd per mail verstuurd zodat u, indien gewenst, alles als verrassing kunt houden voor uw partner. Daarin vragen wij ook een voorschot te storten. Het saldo wordt op het einde van het arrangement contant betaald aan boord.