FAQ

Een antwoord op uw vragen...

Q?

Cruise 4 Two

A.

In 2006 werd Cruise 4 Two opgericht door Bart Ghillemyn. Een bedrijf dat zich professioneel bezig houdt met de verhuur van motorjachten. Ieder arrangement is voor ons uniek en wordt tot in de kleinste details verzorgd. Intussen doen we dit 18 jaar, en nog steeds met evenveel passie.

Q?

Kunnen we annuleren bij regenweer?

A.

Bij een reservatie gaat de tocht altijd door zoals gepland, ongeacht het weer. Wenst u zeker te zijn van mooi weer, dan raden wij u aan om te wachten met reserveren tot u zicht heeft of het die dag mooi weer zal zijn. Indien er dan nog beschikbaarheid is kunt u varen. Het jacht is voorzien van verwarming en een volledige cabriokap (foto). Dit zorgt ervoor dat u altijd warm en droog kunt genieten van de vaartocht. Enkel bij zwaar stormweer en mist varen we niet uit.

Q?

Hoe wordt de prijs van een vaartocht bepaald?

A.

De goedkoopste arrangementen zijn die met vertrek en aankomst in onze thuishaven te Gent. Verplaatsingskosten naar andere locaties zijn altijd verrekend in de prijs van het arrangement.

Q?

Zijn de vermelde prijzen netto?

A.

Ja, al onze prijzen zijn inclusief kapitein, brandstof, havengelden en BTW. Enkel de maaltijden en dranken aan boord zijn niet inbegrepen, tenzij dit uitdrukkelijk vermeld is.

Q?

Hoe groot is het jacht?

A.

Wij charteren met een Absolute 39. Het jacht is 11m30 lang en 4m breed. Er zijn twee slaapkamers en twee badkamers aan boord zodat onze gasten die overnachten volledige privacy hebben. Verder is er een zithoek boven en beneden, een keukentje en twee ligbedden op het bovendek.

Q?

Mogen er kinderen mee aan boord?

A.

Jazeker, dit kan onder verantwoordelijkheid van de ouders. Uit veiligheidsoverwegingen dienen kinderen altijd een zwemvest te dragen.

Q?

Kan er een kinderbedje mee om een baby te slapen te leggen?

A.

Aan boord is er geen ruimte om een kinderbedje te plaatsen maar dit vormt niet echt een probleem omdat het bed in de achterste slaapkamer zodanig laag is dat het veilig is om de baby daar te slapen te leggen.

Q?

Moeten we zelf kunnen varen?

A.

Neen. Het jacht wordt altijd verhuurd met schipper. Mensen in het bezit van een vaarbewijs mogen ook sturen maar de manoeuvres gebeuren altijd door ons.

Q?

Waar wordt er gevaren?

A.

Onze vaste ligplaats is aan de Snepkaai in Gent. Afhankelijk van de datum die u wenst te boeken geven wij door waar we op dat ogenblik liggen. Wenst u in een bepaalde streek te varen, dan geven wij u graag data door wanneer we die streek aandoen. Mits het betalen van de kosten leggen wij het jacht voor u klaar op de plaats en de datum die u wenst.

Q?

Kan er op zee gevaren worden?

A.

Neen. Om iedereen een aangename tocht te garanderen van jong tot oud focussen wij ons op de binnenwateren. Zo hoeft er niemand zakjes bij de hand te houden en kan iedereen volop genieten.

Q?

Hoeveel personen kunnen er meevaren?

A.

Het jacht biedt plaats aan maximum 12 passagiers. We kunnen meerdere jachten voorzien indien de groep groter is. Meer info over deze jachten vindt u hier. Gelieve er rekening mee te houden als het minder mooi weer is, dat u dichter bij elkaar dient te zitten. Wij kunnen comfortabel plaats bieden aan 6 tot 8 personen op het bovendek als de cabriokap dicht is, maar we hebben ook nog een salon beneden waar u met 6 personen gezellig kunt zitten. Bij mooi weer is het uiteraard geen probleem om met 12 personen op het bovendek plaats te nemen.

Q?

Kunnen er rolstoelgebruikers mee aan boord?

A.

Effectief met een rolstoel aan boord komen is helaas onmogelijk. Echter, wanneer we de persoon met z'n tweeën kunnen optillen dan is het zeker mogelijk. U kiest dan best wel voor een route met vertrek en aankomst in onze thuishaven zodat u de rolstoel na de vaart onmiddellijk terug bij de hand hebt, die kan namelijk niet mee aan boord.

Q?

Hoe snel varen we?

A.

Op de binnenwateren geldt een snelheidsbeperking afhankelijk van de waterloop die we bevaren. Gemiddeld ligt de snelheid op zo'n 10 km/u.

Q?

Is er mogelijkheid om snel te varen?

A.

Ja, wanneer er snelvaartzones op het traject liggen, mogen we in het weekend en tijdens de week snelvaren tot 60 km/u. Hiervoor betaalt u een meerprijs van 140 euro voor het extra brandstofverbruik. Het jacht is uitgerust met twee Volvo Penta motoren van elk 310pk.

Q?

Hoeveel personen kunnen er overnachten aan boord?

A.

Er kunnen maximum 2 personen overnachten aan boord.

Q?

Mag er een hondje mee aan boord?

A.

Neen. Binnenin is alles in tapijt en omwille van hygiënische redenen kunnen we geen huisdieren toelaten.

Q?

Mogen we zelf dranken meebrengen aan boord?

A.

Neen. Dranken kunnen aan boord verkregen worden. Wenst u toch exclusieve wijnen of champagnes mee te brengen, dan vragen wij een kurkrecht van 39 euro/fles van 0,75 liter. Klik hier voor onze volledige prijslijst.

Q?

Is er bediening aan boord wanneer we catering bestellen?

A.

De catering wordt volledig klaar en in speciale boxen aan boord gebracht. Voor de bediening vragen wij om een handje te helpen. Op die manier spaart u een extra personeelslid uit. De afwas hoeft u uiteraard niet te doen. Mits het betalen van een meerprijs kan er wel een ober voorzien worden.

Q?

Kan er het hele jaar door gevaren worden?

A.

Nee, halfweg oktober gaan de jachten uit het water voor de winterberging en het jaarlijkse onderhoud. Midden april start het nieuwe vaarseizoen en zijn alle jachten terug beschikbaar.

Q?

Is er gevaar om zeeziek te worden?

A.

Neen, op de binnenwateren hebben we sinds onze eerste vaart in 2006 nog niemand gehad die ziek werd. Aangezien er geen golven zijn is het heel stabiel varen. Het jacht weegt geladen meer dan 10 ton wat voor voldoende stabiliteit zorgt.

Q?

Waarom staat er geen C voor het registratienummer bij sommige foto’s op de website?

A.

Intussen is ons registratienummer gewijzigd in CB055974. Op de website staan nog foto's met het nummer van vroeger omdat de wetgeving intussen aangepast werd. De C staat voor een commercieel jacht, dat voldoet aan de wettelijke bepalingen/keuringen voor passagiersvaart.

Q?

Vraagt u een voorschot bij reservatie?

A.

Ja, wij bevestigen uw reservatie aan de hand van een gedetailleerd contract. Daarin staat alle nuttige informatie en het GPS-adres waar u verwacht wordt. Dit contract wordt altijd per mail verstuurd zodat u, indien gewenst, alles als verrassing kunt houden voor uw partner. Daarin vragen wij ook een voorschot te storten. Het saldo wordt op het einde van het arrangement betaald aan boord.